5 Ağustos 2013 Pazartesi

Idera SQL Compliance Manager - Deneyim 3

Selam!

Bu ürün ile bunca deneyimden sonra rahatça söyleyebilirim ki, bu ürün "yeterince meşgul" sistemler için kesinlikle uygun bir ürün değil!

"Yeterince meşgul"ü nasıl tanımlayacağım konusunda emin değilim, fakat şöyle bir veri paylaşabilirim; eğer SQL Compliance Manager ile takip ettiğiniz işlek tablonuzu hem DML  hem de SELECT işlemleri için takip ediyorsanız, veritabanında bulunan diğer tabloları da DML işlemleri için takip ediyorsanız ve biriken aylık veri 220GB boyutunda ise; o zaman hem arşivleme konusunda, hem de Integrity Check gibi konularda büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Arşivleme ile kastettiğim, örneğin bir aydan daha yaşlı olan biriken verileri arşivlemek isteyip, arşivlenen veritabanını da sıkıştırıp başka bir yere taşıyıp arşiv veritabanını silip yerden kazanmak isteyebilirsiniz.

Integrity Check ise, örneğin bir banka sizden SQL Compliance Manager ile toparlanan verinin değiştirilip değiştirilmediğinin garantisini isterse çalıştırıp verinin değişmediğini kanıtlayabileceğiniz bir işlevdir.

SQL Compliance Manager ile izleyip 200 - 250GB boyutunda biriken aylık bir veriniz varsa, o zaman arşivleme ve Integrity Check ile başınızın belaya girmesi işten bile değildir. Idera Support ile bu konuları çok konuştum. Maalesef bir sonuç elde edemiyorum.

Bunun yanında şunu da belirtmekte fayda var, SQL Compliance Manager'ın hedef sistemde çalışan Collection Service'inin RAM sınırlama ayarı yok. Bu nedenle örneğin sunucuda 32GB RAM varsa ve SQL Compliance Manager'ın işleyeceği çok veri birikmişse, o zaman SQL Compliance Manager 13GB'tan fazla RAM kullanmak isteyebiliyor. Bu da özellikle hedef sunucuda bir SQL Server Instance'ınız varsa, RAM savaşlarına neden olabiliyor. Idera Support'a sorduğumda, bu ürünün bir RAM üst sınır ayarlaması olmadığını belirttiler.

Özetle, bence SQL Compliance Manager, izlediğiniz veritabanındaki tablolardan toplanan veriler 50GB'ı aşmıyorsa uygun bir ürün olabilir. Aksi takdirde, ürünün bu halini kesinlikle önermiyorum.

Not: Benim kullandığım versiyon SQL Compliance Manager 4.3'dür.