1 Kasım 2009 Pazar

"Could not backup database: The backup of full-text catalog 'index_adi' is not permitted because it is not online. Check errorlog file for the reason

HATA MESAJI:
"Could not backup database: The backup of full-text catalog 'index_adi' is not permitted because it is not online. Check errorlog file for the reason that full-text catalog became offline and bring it online. Or BACKUP can be performed by using the FILEGROUP or FILE clauses to restrict the selection to include only online data."

AÇIKLAMA:
Eğer yedeğini almaya çalıştığınız veritabanındaki Full-text Catalog, Online değil ise o zaman yedek almaya çalışırken bu hata ile karşilaşabilirsiniz.

ÇÖZÜM:
Hangi tablonun Full-Text Index kullandığını tespit etmek için aşağıdaki kodu çalıştırın:

SELECT name, ftcatid FROM sysobjects WHERE ftcatid > 0

BBu komutu çalıştırdıktan sonra, Full-Text kullanan tablolar listelenecek. Index’ in kullanımını kaldırmak için de aşağıdaki kodu çalıştırın:

EXEC sp_fulltext_table ‘tablo_adi’, ‘drop’ Artık sorunlu Full-Text Catalog’ unuzu aşağıdaki kod ile kaldırabilirsiniz:

DROP FULLTEXT CATALOG fulltext catalog adi>

2 yorum:

ismini vermek istemeyen kullanıcı dedi ki...

slm

SQLEXPRESS ile backup alırken şöyle bir hata geliyor.

System.Data.SqlClient.SqlError: The backup of the file or filegroup "mydbname" is not permitted because it is not online. BACKUP can be performed by using the FILEGROUP or FILE clauses to restrict the selection to include only online data.

sorunu çözemedim.

Ekrem Önsoy dedi ki...

Merhaba,

Aldığın hata mesajı ile bu sayfadaki açıkladığım hata farklı hatalar. Yaşadığın sorun da bence tamamen farklı. Hata mesajından benim çıkardığım şu, veritabanın ONLINE değil, OFFLINE durumda.

Ya da çok daha muhtemel ki veritabanının AutoClose özelliği etkin durumda. Bunu da SQLExpress kullanıyorum demenden çıkardım, çünkü SQL Server Express Edition'larda yeni bir veritabanı oluşturduğunda o veritabanının varsayılan veritabanı ayarlarındaki AutoClose özelliği etkindir. Bu da şu anlama gelir, veritabanına bir kullanıcının erişimi yokken veritabanı kapalı durumda kalsın, yani bir nevi OFFLINE durumunda.

Eğer veritabanının özelliklerine girip AutoClose özelliğini OFF veya False (neyse tam hatırlamıyorum) yaparsan sorunun çözülecektir diye düşünüyorum.