1 Kasım 2009 Pazar

"One or more files do not match the primary file of the database. If you are attempting to attach a database, retry the operation with the corr

HATA MESAJI:
"One or more files do not match the primary file of the database. If you are attempting to attach a database, retry the operation with the correct files. If this is an existing database, the file may be corrupted and should be restored from a backup."

AÇIKLAMA:
Eğer veri ve Transaction Log dosyaları farklı tarihli yedeklere aitse, böyle bir hata mesajı alınabilir.

Örneğin, “skorlar” isimli bir veritabanınız olduğunu düşünün. Bunun yedeğinin ise doğrudan *.mdf\ndf ve *.ldf şeklinde alındığını düşünün. Eğer 30.09.2009 tarihindeki veri dosyalarını ve 01.10.2009 tarihli Transaction Log dosyalarını birleştirip, veritabanını bu şekilde iliştirmeye çalışırsaniz bu hata mesajıyla karşılaşırsınız.

ÇÖZÜM:
Doğru veri ve Transaction Log dosyalarını eşleştirmeli ve böyle iliştirmelisiniz (Attach).

2 yorum:

eyyüp dedi ki...

çok teşekkürler hiç bir yerde bulamamıştım.
çok uzun uğraş sonucunda yapabildim.
yeni log dosyasını nasıl oluşturabilirim.

Ekrem Önsoy dedi ki...

Eğer sadece veri dosyası varsa elinizde, o zaman CREATE DATABASE ... FOR ATTACH komutuyla bunu Attach etmeye çalışın. Eğer orijinal Transaction Log dosyasında bir Açık Transaction kalmadıysa, o zaman Attach işlemi gerçekleşecek ve yeni Transaction Log dosyası oluşturulacaktır.