16 Ağustos 2015 Pazar

Hata: Cannot enable compression for object...

HATA:
Msg 2786, Level 16, State 1, Procedure sp_estimate_data_compression_savings, Line 20
The data type of substitution parameter 3 does not match the expected type of the format specification.
Msg 7738, Level 16, State 2, Line 1
Cannot enable compression for object '#sample_tableDBA05385A6FF40F888204D05C7D56D2B_______________________________________________________________________000000063644'. Only SQL Server Enterprise Edition supports compression.


AÇIKLAMA:
Developer, Evaluation veya Enterprise Edition olmayan bir SQL Server Instance'ına bağlanıp, bir tablonuzu ROW veya PAGE veri sıkıştırma yöntemiyle sıkıştırırsanız ne kadar kazanım elde edeceğinizi hesaplamak için aşağıdaki komutu çalıştırırsanız bu hata ile karşılaşırsınız.

EXEC sp_estimate_data_compression_savings 
      @schema_name =  'schema_adi'  
   ,  @object_name =  'tablo_adi' 
   , @index_id =  NULL
   , @partition_number = NULL
   , @data_compression =  'PAGE' ;

ÇÖZÜM:
Örneğin eğer Express veya Standard Edition kullanıyorsanız bu hata ile karşılaşırsınız. Çünkü veri sıkıştırma özelliği sadece yukarıda, açıklama bölümünde belirttiğim Edition'lar için kullanılabilirdir. Maalesef Microsoft ne kazanım elde edebileceğimizi görmemiz için, hesaplama için kullanılabilecek bu SP'yi bile kullanmamıza izin vermiyor. Mantıklı olanı önce bu özellik ile ne elde edebileceğimizi görüp, ona göre Edition yükseltme işlemi yapıp yapmamaya karar vermek gibi görünüyor, yani bence de öyle, ama maalesef Microsoft böyle uygun görmemiş. Bu nedenle veri sıkıştırma ile nasıl bir kazanım elde edeceğinizi görmek için Evaluation, Developer veya Enterprise Edition kullanmanız gerekiyor.


Ekrem Önsoy

Hiç yorum yok: