28 Şubat 2020 Cuma

Hata: Version store is full. New version(s) could not be added. A transaction that needs to access the version store may be rolled back. Please refer to BOL on how to configure tempdb for versioning.

HATA:
Version store is full. New version(s) could not be added. A transaction that needs to access the version store may be rolled back. Please refer to BOL on how to configure tempdb for versioning.

AÇIKLAMA:
Always On Availability Group kullandığınızda eğer Secondary Replica'larınız Readable ise o zaman bu hata ile karşılaşabilirsiniz.

Bunun yanısıra Read Committed Snapshot Isolation Level kullandığınız ve Always On Availability Group olmayan senaryolarda da bu hata ile karşılaşabilirsiniz. Çünkü bu hata temel olarak hata mesajında da iletildiği gibi Version Store ile ilgilidir.

ÇÖZÜM:
Eğer bu hata ile karşılaşıyorsanız ya iş yükünüz için tempdb'ye fazla küçük bir disk kapasitesi ayırmışsınız demektir ya da tempdb'de herhangi bir nedenle kullanılabilecek alan kalmamıştır ve/veya tempdb'nin bulunduğu disk kapasitesi dolmuştur.

tempdb veritabanı dosyalarınızın bulunduğu disk kapasitesini kontrol etmenizi, tempdb kapasite doluluğu ile ilgili sorunu çözmenizi tavsiye ederim. Ondan sonra büyük olasılıkla bu hata mesajından da kurtulacaksınız.

Ekrem Önsoy
Microsoft SQL Server Danışmanı
www.ekremonsoy.com

Hiç yorum yok: