12 Mayıs 2008 Pazartesi

"System.Data.SqlClient.SqlError: Directory lookup for the file "C:\Program Files\Microsoft SQL Server1\MSSQL.3\MSSQL\DATA\Test.mdf" failed with the op

HATA MESAJI:
"System.Data.SqlClient.SqlError: Directory lookup for the file "C:\Program Files\Microsoft SQL Server1\MSSQL.3\MSSQL\DATA\Test.mdf" failed with the operating system error 3(error not found). (Microsoft.SqlServer.Smo)"

AÇIKLAMA:
Bir veritabanı yedeğini açmaya çalıştığınızda bu hata ile karşılaşabilirsiniz.

Bu hata, açılacak dosyalar için geçerli bir dosya yolu girilmediğinde alınır.

ÇÖZÜM:
Eğer veritabanı yedeği açma işlemini SQL Server Management Studio ile yapıyorsanız, o zaman "Restore Database" penceresindeki "General" sayfasında bir veritabanı adı ("To database" metin kutusu) ve yedek kaynağı ("Select the backup sets to restore" listesinde) belirttirkten sonra sol tarafta bulunan "Select a page" listesinden "Options" sayfasına tıklayın.

Bu sayfada bulunan "Restore the database files as" listesinde belirtilen dosya yollarının var olduğundan emin olun. Çünkü bu hata, geçerli bir dosya yolu girilmediğinde alınır.

Eğer bu hatayı yedeğinizi T-SQL komutuyla açmaya çalışırken alıyorsanız, o zaman aşağıdaki örnekteki gibi RESTORE komutu ile birlikte WITH MOVE komutunu da kullanın.

RESTORE DATABASE DenemeVeritabanim
FROM DenemeVeritabanim_Yedek
WITH NORECOVERY,
MOVE 'DenemeVeritabanim_Veri' TO
'C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL.1\MSSQL\Data\YeniDenemeVeritabanim.mdf',
MOVE 'DenemeVeritabanim_Kayit' TO
'C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL.1\MSSQL\Data\YeniDenemeVeritabanim.ldf'

RESTORE LOG DenemeVeritabanim
FROM DenemeVeritabanim_Yedek
WITH RECOVERY

Hiç yorum yok: