9 Şubat 2009 Pazartesi

"One or more of the server network addresses lacks a fully qualified domain name (FQDN). Specify the FQDN for each server, and click Start Mirroring

HATA MESAJI:
"One or more of the server network addresses lacks a fully qualified domain name (FQDN). Specify the FQDN for each server, and click Start Mirroring again. The syntax for a fully-qualified TCP address is: TCP://.[.]:"

AÇIKLAMA:
SQL Server Management Studio' da, bir veritabanının Properties penceresindeki Mirror bölümünden Database Mirroring oluşturmaya çalışırken bu sorun ile karşılaşabilirsiniz.

ÇÖZÜM:
Sorun, Wizard' ın bir şekilde bilgisayar ismini çözememesinden kaynaklanıyor.

Meselâ iki tane farklı SQL Server Instance' ını aynı makine üstünde kurdunuz diyelim ve bu hata ile karşılaştınız. Bu sorunu çözmek için ilgili veritabanının Properties penceresindeki Mirror bölümünde bulunan Configure Security düğmesine tıklayıp Database Mirroring topolojisine dahil Instance' ların bağlantı ayarlarını yaptıktan sonra size Database Mirroring' i hemen başlatmak isteyip istemediğiniz sorulur. Siz hemen başlatmak istemeyeceksiniz, çünkü Principal ve Mirror bilgileri olarak bilgisayar isimleri yazıyor ve siz eğer bu hata ile karşılaşıyorsanız o zaman orada bilgisayar isimlerin yerine IP adreslerinin yazmasını isteyeceksiniz. Bu nedenle de hemen başlatmak istemediğinizi belirteceksiniz ve belirttiğim alanların yeniden düzenlenebilir olduğunu göreceksiniz.

O alanlara, ilgili bilgisayarların\sunucuların IP adreslerini yazın ve artık Start Mirroring düğmesine tıklayarak aynalama işleminizi mutlu bir şekilde başlatabilirsiniz.

Hiç yorum yok: