9 Şubat 2009 Pazartesi

"Replication is skipping schema version logging because the systranschemas table is not present in database 'veritabani_ID'. This is an informational

MESAJ:
"Replication is skipping schema version logging because the systranschemas table is not present in database 'veritabani_ID'. This is an informational message only. No user action is required."

AÇIKLAMA:
Replication kurulu bir sisteminizde, Publication olarak kullandığınız fakat daha sonra bu Publication' ı kaldırdığınız bir veritabanınız için SQL Server Log dosyalarında böyle bir mesaj ile karşılaşabilirsiniz.

Hatta önceden Replication' a dahil olan fakat sonradan bu veritabanının Publication' ınını kaldırdığınız veritabanınızda bir değişiklik yapmaya kalktığınızda, bu veritabanının Replication' a dahil olduğunu söyleyen ve bu nedenle değişiklik yapmanızı engelleyen bir mesaj ile de karşılaşabilirsiniz.

Böyle durumlarda genellikle Publication doğru şekilde kaldırılmamış oluyor. Bu nedenle bu işlemi "sp_removedbreplication" sistem Stored Procedure' u ile yapabilirsiniz.

Örnek:
sp_removedbreplication 'veritabanı_adı'

Bu komut hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki sayfayı inceleyebilirsiniz:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms188734.aspx

Hiç yorum yok: