7 Nisan 2009 Salı

SSMS: Connect to Server - Sunucu Listesi

Merhaba arkadaşlar,

SQL Server Management Studio 2005 ve 2008' i ilk açtığınızda "Connect to Server" başlıklı bir pencere açılır ve bu pencerede, önceden bağlantı yaptığımız sunuculara ait bilgiler vardır. İşte bu bilgiler, bir dosyada tutulur ve SSMS açılırken bu dosya okunur ve yüklenir. Bazen, "Connect to Server" penceresindeli sunucu listesinde bulunan bazı sunucuları listeden çıkarmak isteyebilirsiniz; fakat bu mümkün değil, en azından henüz benim bildiğim bir yöntem yok.

Ama bu, listeyi sıfırlayamayacağınız anlamına da gelmiyor. Yani ya hep ya hiç... Eğer listedeki tüm sunucu bilgilerini silmek isterseniz, o zaman SSMS versiyonuna göre aşağıdaki yöntemleri kullanın.

Not:
Burada anlattıklarım Microsoft tarafından dokümante edilmiş bilgiler değildir. Henüz herhangi bir zararını görmesem de uyarmak isterim ki, bu dosyalarda yapılacak değişikliklerin beklenmedik sonuçları olabilir.

SQL Server Management Studio 2008 için:

"C:\Users\\AppData\Roaming\Microsoft\Microsoft SQL Server\100\Tools\Shell" klasöründeki "SqlStudio.bin" isimli dosyanın ismini değiştirin. Silmeyin, sadece ismini değiştirin; çünkü herhangi bir nedenden dolayı bu dosyaya veya içindeki bilgilere daha sonra tekrar gereksinim duyabilirsiniz. SSMS 2008, tekrar açıldığında bu dosyayı sıfırdan otomatik olarak oluşturacaktır.

SQL Server Management Studio 2005 için:

"C:\Users\\AppData\Roaming\Microsoft\Microsoft SQL Server\90\Tools\Shell" klasöründeki "mru.dat" dosyası için da aynen "SqlStudio.bin" dosyası için yaptıklarınızı yapıp, SSMS 2005 için aynı sonucu alabilirsiniz.

Not:
Burada verdiğim yollar Windows Vista için geçerlidir, kullandığınız işletim sistemine göre yollar farklılıklar gösterebilir; fakat dosya isimleri aynı olacaktır. Yapacağınız değişiklikleri bu doğrultuda yapmanızı öneririm.


Ekrem Önsoy

Hiç yorum yok: