31 Ocak 2017 Salı

Ocak ayında oluşturduğum Microsoft SQL Server hata kayıtları

Sizlerle Ocak ayında oluşturduğum SQL Server'a ait hata (bug) kayıtlarını paylaşmak istiyorum. Ocak ayı hata kayıtları açısından biraz yoğun geçti.

Hata 1:
Aşağıdaki hata kaydı, SQL Server Management Studio'nun yeni versiyonlarında Task List'in hatalı oluşuyla ilgili. Hatalı derken kastettiğim şu, mesela yeni görev oluşturma düğmesi ve görevin türünün belirlendiği aşağı açılır kutu Task List penceresinde görünmüyor.

https://connect.microsoft.com/SQLServer/feedback/details/3118202/task-list-seems-incomplete


Hata 2:
Aşağıdaki diğer hata kaydı da veritabanınızı yerel sunucunuzda oluşturup, dosyalarını Microsoft Azure Blob Storage'da sakladığınızda oluşuyor. Hata, veritabanınız için oluşturduğunuz Database Snapshot'tan dönüş yapmaya çalıştığınızda oluşuyor. Aynı senaryo, veritabanı dosyaları yerel sunucuda konumlandığında oluşmuyor. İpucu: Database Snapshot'tan nasıl geri dönüş yapılacağı da ayrı bir blog konusu.

https://connect.microsoft.com/SQLServer/feedback/details/3117785/reverting-from-a-database-snapshot-when-database-files-on-azure-blob-storage


Hata 3:
Bu hata da Transparent Data Encryption özelliği etkinleştirildiğinde ve kapatıldığında SQL Server 2014 SP2 ve SQL Server 2016 SP1'deki sys.databases ve sys.dm_database_encryption_keys catalog view'lerinin farklı sonuçlar döndürmesiyle ilgili.

https://connect.microsoft.com/SQLServer/feedback/details/3118734/tempdb-looks-encrypted-but-it-shouldnt-have-been

Güncelleme 01.02.2017: Ben 13 Ocak tarihinde bu konuda yukarıdaki hata kaydını açtıktan sonra Microsoft'tan Bob Ward yine bu konuda 27 Ocak tarihinde bu konuyu incelemiş. Merak edenler yazıya buradan ulaşabilir.

Eğer açtığım hata kayıtlarına oy vermek isterseniz, bir Microsoft hesabı açmanız yeterli.


Ekrem Önsoy

Hiç yorum yok: