4 Şubat 2008 Pazartesi

"An error has occurred while establishing a connection to the server. When connecting to SQL Server 2005, this failure may be caused by the fact that

HATA MESAJI:
"An error has occurred while establishing a connection to the server. When connecting to SQL Server 2005, this failure may be caused by the fact that under the default settings SQL Server does not allow remote connections. (provider: TCP Provider, error: 0 - No such host is known.) (Microsoft SQL Server, Error: 11001)"

AÇIKLAMA:
Varolmayan bir SQL Server sunucusuna bağlanmaya çalıştığınızda bu hatayı alırsınız.

Bununla ne demek istiyorum? Şunu, meselâ başka bir sanal veya fiziksel sunucudaki SQL Server Instance' ına bağlanmak için SQL Server Configuration Manager' da bir Alias oluşturdunuz. Bağlanmak istediğiniz SQL Server sunucusunun adı "Sunucum" olsun. Fakat Alias' ı ayarlarken "Server" kısmına "Sunucum" yazacağınıza "Sunucu" yazdınız. Bu durumda ağınızda "Sunucu" isminde bir sunucu olmadığından yukarıdaki hata mesajını alırsınız.

ÇÖZÜM:
Sanırım bu bölüme pek gerek kalmadı, ama ben gene de Alias' ta veya Connection String' te veya GUI' yi kullanırken doğru sunucu adını kullandığınızdan emin olun demeden geçemeyeceğim.

Hiç yorum yok: