4 Şubat 2008 Pazartesi

"System.Data.SqlClient.SqlError: The backup set holds a backup of a database other than the existing 'veritabanı_adı' database. (Microsoft.SqlServer.S

HATA MESAJI:
"System.Data.SqlClient.SqlError: The backup set holds a backup of a database other than the existing 'veritabanı_adı' database. (Microsoft.SqlServer.Smo)"

AÇIKLAMA:
Eğer işlem yaptığınız SQL Server Instance' ınızda açmak (Restore) için belirttiğiniz veritabanı adında bir veritabanı zaten varsa ve açmak istediğiniz veritabanından farklı bir veritabanıysa bu hatayı alırsınız.

ÇÖZÜM:
Meselâ kullandığınız SQL Server Instance' ında "Aksu" isminde bir veritabanınız var. Bir de "Kartel" veritabanına ait yedek dosyanız (*.bak) var, eğer bu yedek dosyasını SQL Server Instance' ınızda "Aksu" veritabanı adını kullanarak açmaya çalışırsanız bu hatayı alırsınız çünkü ikisi de farklı veritabanlarıdır.

Bu nedenle açmaya çalıştığınız "Kartel" veritabanının yedeği için ya "Kartel" ismini veritabanı adı olarak kullanın, ya da o anda çalıştığınız SQL Server Instance' ında varolmayan bir veritabanı ismi kullanın.

Hiç yorum yok: