16 Ağustos 2009 Pazar

"The database 'veritabanı_adı' cannot be opened because it is version 655. This server supports version 612 and earlier. A downgrade path is not suppo

HATA MESAJI:
"The database 'veritabanı_adı' cannot be opened because it is version 655. This server supports version 612 and earlier. A downgrade path is not supported."

AÇIKLAMA:
İki farklı versiyon SQL Server Instance' ı arasında Database Mirroring yaparsanız, Automatic veya Manual Failover olduğunda böyle bir hata mesajıyla karşılaşabilirsiniz.

ÇÖZÜM:
Database Mirroring için, Database Mirroring tasarımınızdaki Principal ve Mirror Sunucularının Instance Versiyon ve Edition' ları aynı olmalıdır.

Database Mirroring için SQL Server' ın Standard veya Enterprise Edition sürümüne ihtiyacınız var. Eğer bir tasarım yapacaksanız, o zaman bu tasarımdaki Principal ve Mirror sunucuların ikisi de ya Standard Edition olmalı ya da Enterprise Edition. Ayrıca iki sunucu Instance' ına da aynı Servis Paketleri ve Cumulative Update' ler uygulanmalı. Bir Instance 2005, diğeri de 2008 olamaz. Yoksa böyle bir hata mesajıyla karşılaşırsınız.

Bununla birlikte, Mirror sunucudaki veritabanı da "Suspect" durumuna geçer.

Not:
Örneğin bir Instance' ı 2005, diğerini de 2008 olarak kurmayı denerseniz SQL Server buna kızmayacaktır ve izin verecektir, fakat Failover yaptığınızda bu hata mesajıyla (veya benzeriyle, çünkü versiyonlar farklı olabilir) karşılaşacaksınız.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bunu bir de Türkçe yazsan... hiç fena olmazdı yani.

Ekrem Önsoy dedi ki...

Selam,

Bu mesajından anladığım kadarıyla SQL Server ile herhangi bir tecrüben yok. Bu terimleri Türkçe kullanırsam aynen "Chicken Translation = Piliç Çevirme" durumuna benzer.

Maalesef her terimi Türkçe kullanamam, çok abuk olur, çünkü programın Türkçesi yok. Arayüzler, tüm terimler İngilizce (en azından İngilizceversiyonunda). Çevrilemeyecek terimler haricinde olabildiğince Türkçe kullanmaya çalışıyorum çalışıyorum. Yine de yeni yazılarda daha dikkatli olmaya çalışırım, uyarın için teşekkürler.