17 Eylül 2010 Cuma

The client was unable to reuse a session with SPID 117, which had been reset for connection pooling. This error may have been caused by an earlier ope

HATA:
The client was unable to reuse a session with SPID xxx, which had been reset for connection pooling. This error may have been caused by an earlier operation failing. Check the error logs for failed operations immediately before this error message.

AÇIKLAMA:
Bir SQL Server Instance'ımızı donanım yükseltmesi nedeniyle başka bir sunucuya taşıyorduk (Side by Side Upgrade). Bu sırada yeni sunucumuzdaki SQL Error Log'unda bol bol bu hata mesajına rastladık ve bu sırada test yapan analistler bir takım hatalar aldıklarını söylüyorlardı... Hatanın nedeninin uygulama kullanıcısının (Login'inin) varsayılan dil ayarının (Default Language) "Türkçe" yerine "English" olarak ayarlanmasından kaynaklandığını bulduk. Bunu değiştirdikten sonra Error Log'da hâlâ zaman zaman bu hata mesajından görmekteydik. Bunun nedeninin de havuzdaki bağlantılardan olduğunu anladık.

ÇÖZÜM:
Öncelikle ilgili kullanıcıların varsayılan dil ayarlarını olması gerektiği gibi düzelttik ve ardından da bu değişikliği yaptığımız andan önce oluşturulan oturumları (Session) sonlandırdık (KILL).

Bu oturumları "SELECT * FROM master..SYSPROCESSES WHERE spid>50" komutuyla bulabilirsiniz. "login_time" değerleri de o oturumun kullanıldığı en son andır. Eski olanları veya temiz olsun diye tüm oturumları sonlandırabilirsiniz.

Hiç yorum yok: