21 Eylül 2010 Salı

Msg 15404, Level 16, State 19, Procedure xp_logininfo, Line 62 Could not obtain information about Windows NT group/user 'DOMAIN\USER', error code 0x5

HATA:
Msg 15404, Level 16, State 19, Procedure xp_logininfo, Line 62 Could not obtain information about Windows NT group/user 'DOMAIN\USER', error code 0x5

AÇIKLAMA:
Ben bu hata ile ilk kez xp_logininfo 'DOMAIN\USER' komutunu çalıştırdığımızda karşılaştık. Fakat bu daha genel bir sorundu, sadece bu komut ile ilgili değil. Örneğin EXECUTE AS LOGIN = 'DOMAIN\USER' komutunu çalıştırdığımızda da bu hata ile karşılaşıyorduk.

ÇÖZÜM:
Sorunun nedeni, ilgili SQL Server Instance'ının Database Engine servisini çalıştıran Windows servis hesabının Active Directory'de herhangi bir özel yetkiye sahip olmayan (bu servis kullanıcısı, SQL Server sunucusunda Yerel Yöneticiler grubunun bir üyesiydi) yerel bir Windows servis hesabı olmasıydı.

"Active Directory'de herhangi bir özel yetkiye sahip olmayan" bunu özellikle belirttim, çünkü bu sorun ile, eski bir SQL Server Instance'ımızı daha yeni bir donanıma sahip olan sunucuya "Side by Side" şeklinde taşıdıktan sonra karşılaştık. Önceki sunucudaki SQL Server Database Engine servisi de yine aynı isimli bir yerel Windows servis hesabıyla "bir şekilde" çalışmaktaydı. Henüz nasıl çalışmakta olduğunu anlayamadık, umarım zaman bulur da en kısa zamanda anlayabiliriz. Normal şartlar altında Active Directory ortamında en iyi pratik SQL Server servis hesabı olarak bir Domain servis hesabı kullanmaktır, fakat nedense zamanında bu sunucu için böyle yerel bir servis kullanıcısı kullanılmış.

Kısa kesersem, bu sorundan kurtulmak için SQL Server servis hesabınız için ya bir Domain servis hesabı kullanın ya da Local System hesabını kullanın; çoğu durumda birincisi tercih nedeni olmalı.

Hiç yorum yok: