6 Mart 2014 Perşembe

SQL Server IO Hataları

Kaçınılmaz bir şekilde her DBA bir gün Database Corruption sorunlarıyla karşılaşacaktır. İnsanın aklına ister istemez Zincirlikuyu Mezarlığı geliyor...

Konumuza dönersek! Bu hatalarla karşılaştığınızda hata kodları olarak aşağıdaki gibi kodlar göreceksiniz:

I/O Error 823: Bu hatayı aldığınızda, SQL Server, Windows İşletim Sisteminden, diskten veri okumasını ister ve Windows da SQL Server'a "HAYIR!" der, işte bu durumda 823 kod numaralı hata ile karşılaşırız.

I/O Error 824: SQL Server, Windows İşletim Sisteminden, diskten veri okumasını ister, Windows ilgili veriyi diskten okur ve SQL Server'a geri verir; fakat SQL Server getirilen veriyi denetler ve doğru yapılanmamış olduğunu görür, işte o zaman bu hatayı alırsınız.

Bu hatayı alan bağlantıların, bağlantısı kopacaktır.

Yakalanan bu hatalar hem SQL Error Log'a işlenir, hem de msdb.dbo.suspect_pages tablosuna (SQL Server 2005 ve üstü) işlenir. Ayrıca Windows Application Event Log'una da işlenir.

Eğer bu hatayı çok alıyorsanız, o zaman msdb veritabanındaki suspect_pages tablonuz dolacak ve dolacaktır, ta ki siz fark edene veya disk dolana kadar. Çünkü bu tablo otomatik olarak temizlenmemektedir. Tabii ki bu durum da başka bir sorun demektir.

Ekrem Önsoy

Hiç yorum yok: