1 Aralık 2007 Cumartesi

"System.Data.SqlClient.SqlError: The operating system returned the error '32(error not found)' while attempting 'RestoreContainer::ValidateTargetForCr

HATA MESAJI:
"System.Data.SqlClient.SqlError: The operating system returned the error '32(error not found)' while attempting 'RestoreContainer::ValidateTargetForCreation' on 'C:\test\mydb.mdf'. (Microsoft.SqlServer.Smo)"

AÇIKLAMA:
SQL Server' da bir yedek dosyasını açmaya (Restore) çalıştığınızda bu hatayı alabilirsiniz.

Yedek dosyayı açamıyorsunuz, çünkü açmaya çalıştığınız dosyaların aynıları o anda zaten açık ve kullanılıyor.

Meselâ yedek dosyanızı SQL Server 2005' in yönetim arayüzü olan SQL Server Management Studio' dan açtığınızı varsayalım.

SSMS' teki "Restore Database" penceresinde bulunan "Options" penceresinde "Restore the database files as:" listesi bulunmaktadır. İşte bu liste, yedeğinizin içerisindeki veritabanı dosyalarını içerir.

Bu hata durumunda ise sizin yapmaya çalıştığınız, bu listede belirtilen isimlerde ve yollardaki dosyaları, zaten bu isim ve yollarda bulunan dosyaların üzerine kaydetmeye çalışmaktır. Fakat çalışan dosyanın üzerine kaydedemeyeceğiniz için, bu hatayı alırsınız.

ÇÖZÜM:
SSMS' teki "Restore Database" penceresinde bulunan "Options" penceresinde "Restore the database files as:" listesindeki dosya yolu veya dosya adı bilgilerinde değişiklik yaparak sorunu çözebilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok işime yaradı sağol