27 Aralık 2007 Perşembe

"Generating user instances in SQL Server is disabled. Use sp_configure 'user instances enabled' to generate user instances."

HATA MESAJI:
"Generating user instances in SQL Server is disabled. Use sp_configure 'user instances enabled' to generate user instances."

AÇIKLAMA:
Visual Studio kullanarak bir veritabanı oluşturmaya çalıştığınızda veya veritabanı ile ilgili başka bir işte bu hata ile karşılaşabilirsiniz.

ÇÖZÜM:
Eğer SQL Server 2005 Express Edition with Advanced Services kullanıyorsanız, SQL Server Management Studio Express bu paket ile bilirkte geliyor zaten ve kurulum esnasında işaretlemişseniz bu araç da kurulmuş demektir.

Eğer SQL Server 2005 Express Edition kullanıyorsanız, SQL Server Management Studio aracı bu sürümle birlikte gelmez. Bu araç ücretsizdir ve aşağıdaki adresten edinilebilir.

SQL Server Management Studio Express:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=C243A5AE-4BD1-4E3D-94B8-5A0F62BF7796

Bu aracı indirdikten sonra üzerinde çalıştığınız (veritabanı oluşturmaya çalıştığınız) SQL Server Instance' ına bağlanın. Aracın sol üst köşesinde New Query düğmesini göreceksiniz. Buna tıklayın ve açılan sorgu düzenleme penceresine aşağıdaki kodu yazın ve çalıştırın:

==============================
EXEC sp_configure 'user instances enabled', 1;
GO
RECONFIGURE
GO
==============================

Bu kod, "User Instances" seçeneğini etkin hale getirecektir. Böylece bu hatayı almayacaksınız.

"User Instance" Hakkında daha fazla bilgi için... (İngilizce):
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms143684.aspx

1 yorum:

WeDa dedi ki...

Yah Allah Senden Razı Olsun Hocam...