16 Ocak 2012 Pazartesi

"Executed as user: DOMAIN\ServiceAccountName. Cannot open backup device 'X:\BACKUP\BackupFileName'. Operating system error 5(failed to retrieve text for this error. Reason: 15105). [SQLSTATE 42000] (Error 3201) BACKUP DATABASE is terminating abnormally. [SQLSTATE 42000] (Error 3013). The step failed."

HATA: "Executed as user: DOMAIN\ServiceAccountName. Cannot open backup device 'X:\BACKUP\BackupFileName'. Operating system error 5(failed to retrieve text for this error. Reason: 15105). [SQLSTATE 42000] (Error 3201) BACKUP DATABASE is terminating abnormally. [SQLSTATE 42000] (Error 3013). The step failed."

AÇIKLAMA: SQL Server veritabanlarında yedek alırken, böyle hatalar alabilirsiniz. Bu hata mesajında öncelikle benim dikkatimi çeken "Operating system error 5" mesajıydı. Bu mesajı gördüğünüzde, "Access is denied" cümleciği gelmeli aklınıza. Normalde hemen bu mesajın yanındaki parantez içerisinde yazmalıydı "Access is denied", fakat benim de bilmediğim bir nedenden dolayı hata mesajının alınamadığına dair bir mesaj var parantez içerisinde. Bu sonuca göre belli ki ilgili yola erişilemiyor. Bu da akla (en azından benimkine) iki şey getirir hemen

1- SQL Server servis hesabının ilgili yola erişim yetkisi yok,
2- Belirtilen yol yok, bir şekilde disk veya klasör uçmuş.

Normalde, hata mesajındaki parantez içerisinde

ÇÖZÜM: Yukarıda da belirttiğim aklıma gelen şeyleri kontrol ederken, diskin ve klasörün yerinde olduğundan emin olduktan sonra, SQL Server servis hesabının ilgili klasöre yetkisinin olup olmadığını kontrol ettim ve ilgili yetkinin olmadığını gördüm. SQL Server servis hesabı için o klasöre okuma\yazma yetkisi verdikten sonra yedek alma işlemi başarıyla tamamlandı ve sorun çözümlenmiş oldu.

Hiç yorum yok: