26 Kasım 2007 Pazartesi

"Connections to SQL Server files (*.mdf) require SQL Server Expres 2005 to function properly. Please verify the installation of the component or downl

HATA MESAJI:
"Connections to SQL Server files (*.mdf) require SQL Server Expres 2005 to function properly. Please verify the installation of the component or download from the URL: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=49251"

AÇIKLAMASI:
Visual Studio 2005' te, Projenize bir Veritabanı eklemek istediğinizde bu hata ile karşılaşabilirsiniz.

Nedeni, Veri Bağlantıları (Data Connections)' ndaki "SQL Server Instance Name" ayarının yanlış yapılandırılmasından kaynaklanıyor.

ÇÖZÜMÜ:
Visual Studio 2005' teki "SQL Server Instance Name" ayarını doğru bir şekilde yapılandırmak için Visual Studio 2005' i çalıştırın. Daha sonra sırasıyla aşağıdaki adımları izleyin:

- "Tools",
- "Options...",
- "Database Tools",
- "Data Connections",
- "SQL Server Instance Name" kutusuna geçerli bir SQL Server 2005 Express Edition Instance' ının adını girin. Eğer SQL Server Instance' ınızı "Default Instance" olarak kullanıyorsanız, o zaman bu kutuyu boş bırakın.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba iyi çalışmalar bu hataya yer verdiğiniz için tşk ederim. sorum bu instance isminin ne olduğunu ve default olarak kullanıp kullanmadığımızı nereden ve nasıl öğrenebiliriz ugurbeys@gmail.com

Ekrem Önsoy dedi ki...

Merhaba,

Başlat\Programlar' dan SQL Server Configuration Manager uygulamasını başlatın.

"SQL Server 2005 Services" düğümüne tıklayın, sağ taraftaki pencerede yüklü SQL Server servislerini göreceksiniz.

Eğer SQL Server servisinin adı, "SQL Server (MSSQLSERVER)" yazıyorsa, o zaman Default Instance' tır. Eğer "SQL Server (Ekrem)" yazıyorsa O zaman "Ekrem" isimli bir Named Instance' tır ve o zaman bunu Visual Studio' da "Ekrem" şeklinde yazmanız gerekir. Eğer Default Instance kullanıyorsanız, o zaman Visual Studio' daki ilgili bölümü boş bıraksanız da olur.

Adsız dedi ki...

merhaba
ldf si uçan bir mdf dosyasını nasıl ataçlayabilirim. yardımcı olursanız sevinirim

Ekrem Önsoy dedi ki...

Log dosyası olmayan bir veri dosyasını veritabanı olarak eklemek için sp_attach_single_file_db sistem SP' sini kullanabilirsiniz.

Bu komut hakkında daha fazla bilgi için: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms174385.aspx

Unknown dedi ki...

Thank you very much... I was struggling this error for few days. Thanks one more time.

Adsız dedi ki...

bende default Instance olarak kullanıyorum. dediğiniz gibi alanı boş bıraktım. ama sorun çözülmedi aynı mesajı alıyorum. başka bir sorun olabilir mi? Teşekkürler

Ekrem Önsoy dedi ki...

Başka neden kaynaklanabileceği konusunda şimdilik bir fikrim yok. İlgili bilgisayarın başında olup biraz kurcalamak sanırım sorunun kaynağını gösterebilirdi, ama böyle uzaktan biraz zor.

Sizin yerinizde olsam bilgisayarımda yüklü olan SQL Server Instance'larını gözden geçirirdim. Ne var ne yok emin olur ve Visual Studio'da ayarımı buna göre yapardım. Maalesef şimdilik bundan fazlasını söyleyemiyorum, ama ilk başlayacağım nokta bu olurdu. Her ne kadar basit görünse de, birçok durumda işe yaramışlığı vardır =)