13 Kasım 2007 Salı

Login failed for user . This user is not associated with a trusted SQL Server connection.

HATA MESAJI:
Login failed for user . This user is not associated with a trusted SQL Server connection. (Microsoft SQL Server, Error: 18452)

AÇIKLAMA:
Bu hata ile karşılaştığınız an ilk aklınıza gelmesi gereken şey "SQL Server Authentication Method" yani SQL Server' a bağlanma yönteminiz olmalıdır.

SQL Server' da iki bağlantı doğrulama yöntemi vardır, başlık olarak bunlar:
1- Windows Authentication
2- SQL Server and Windows Authentication mode' dur.

Eğer bağlanmaya çalıştığınız SQL Server Instance' ının bağlanma yöntem ayarı Windows Authentication ise ve siz de bir SQL Server Login' i ile bağlanmaya çalışıyorsanız, bu hata mesajıyla karşılaştırsınız ve SQL Server Instance' ınıza bağlanamazsınız.

ÇÖZÜM:
SQL Server Login' lerini kullanmak için SQL Server bağlanma yöntemini "SQL Server and Windows Authentication" olarak değiştirmeniz gerekir.

Bunun için, Yerel Yönetici grubuna dahil olan bir yönetici hesabıyla SQL Server' ınıza bağlanabilirsiniz. Yerel Yönetici grubunun, SQL Server' da varsayılan olarak (BUILTIN) "sysadmin" (SQL Server' ı yönetmek için kullanılan ve tüm hakları barındıran bir Sunucu Sabit Rolü 'Server Fixed Role') rolüne sahip bir Windows Login' i bulunmaktadır. Bu hesap ile Server Properties (Sunucu Özellikleri)' i açarak, "Security" penceresinden Server Authentication yöntemini "SQL Server and Windows Authentication mode" olarak değiştirebilirsiniz.

Not: Bu değişikliğin geçerli olabilmesi için SQL Server servisinizi kapatıp tekrar çalıştırmanız gerekecektir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar Ekrem bey;
Yazınızı okudum ancak tam olarak ne yapmam gerektiğiniz anlayamadım. Aynı hatayı bende alıyorum. Hazırladım web sitesini yayınlayabilmem için. Ne şiklde bir düzenleme yapmam gerekir. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Dogan Turkcan dedi ki...

Teşekkürler makaleniz çok yardımcı oldu.

Adsız dedi ki...

Bu değerli bilgi için çok teşekkür ederim.